Producten X Verleidingspakket 'Verleid iedere vrouw' Personal dating coach E-book Verleid Iedere Vrouw
Bekijk onze producten

Gelukkig worden - Geluk in de liefde en levensgeluk


Gelukkig zijn, dat willen we allemaal wel en het lijkt ons ook aardig te lukken. De Nederlander geeft zich namelijk een 7,6 voor gelukkig zijn in het leven volgens een recent onderzoek van het CBS. Maar wanneer ben je nu gelukkig?

Het lijkt voor iedereen te verschillen: de een is gelukkig met een goede relatie, de ander wanneer hij of zij gezond is, de ware liefde heeft gevonden, veel geld heeft, een goede baan heeft, een mooie auto heeft, kinderen heeft et cetera. Geluk lijkt voor iedereen iets anders te zijn. Maar is dat wel zo? Maslov is een bekende geleerde die hier ooit eens onderzoek naar heeft gedaan en een behoeftepiramide heeft opgesteld. Erg theoretisch natuurlijk, maar het verzameld wel alle voorgaande suggesties in een beeld.

Hoe word ik gelukkig?


We werken allemaal hard en willen mooie spullen kunnen kopen. Maar dat is helemaal niet wat ons levensgeluk bepaald. Lichamelijke behoeften (voeding, kleren en andere spullen) staan helemaal onder aan in de piramide en zijn dus niet zo belangrijk als we vaak denken. Juist sociaal contact, waardering, erkenning en jezelf ontplooien zijn het belangrijkst. Daarvoor zijn sociale relaties en dus ook liefdesrelaties onmisbaar.

Verder heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mensen met grote materialistische behoeften, minder gelukkig zijn in het leven. Geld en spullen in ons leven zijn dus niet de dingen die bepalen of wij gelukkig zijn, maar goede sociale connecties zijn belangrijk in ons leven.

Geluk in de liefde


Je kan er dus voor zorgen dat je gelukkig wordt door goede sociale connecties op te bouwen en te houden. Geluk in de liefde is dus heel erg belangrijk. Hoe zorg je er nou voor dat je gelukkig bent in de liefde? Geluk is een psychische staat waar we allemaal naar verlangen. Een relatie kan ervoor zorgen dat dit bereikt wordt. Verliefd zijn is misschien wel het fijnste gevoel is wat er bestaat en helemaal wanneer dit wederzijds blijkt te zijn.

Van de andere kant: De beëindiging van een relatie kan een van de pijnlijkste zaken zijn waarmee je te maken kunt krijgen. De belangrijkste factor om gelukkig te zijn wordt namelijk aangetast. Je raakt een sociale connectie kwijt, je gevoel van waardering en erkenning gaat achteruit en dat is net wat zo belangrijk is om gelukkig te zijn in het leven.

Hoe wordt en blijf ik gelukkig in de liefde?


Belangrijk is dat jij je sociaal en open opstelt. Ben eerlijk tegen mensen om je heen en doe geen dingen die je zelf ook niet fijn vindt als anderen dat doen. Het belangrijkste om alle sociale relaties gezond te houden is praten over de dingen die je dwarszitten.

Een van de grootste struikelblokken in een relatie is dat je onzeker bent over jezelf. Als je niet van je zelf kan houden, kan je ook niet van een ander houden. Dit is een fout die de meeste mensen maken als ze een relatie beginnen. Zij maken zich veel te druk over wat ze hun partner kunnen geven en wat ze voor hun partner kunnen doen.

Om gelukkig te worden in de liefde, moet je dus ook rekening met je zelf houden en tijd maken om de dingen te doen die jij leuk vindt. Zelfontplooiing is namelijk het hoogste wat je kunt bereiken. Dit zien we ook terug in de eerder genoemde behoeftepiramide van Maslow. Dit zal dus het belangrijkste zijn voor het bepalen van jou levensgeluk. Doordat je gelukkig bent met je zelf zal je dat ook zijn met je partner en je partner waarschijnlijk ook met jou. Er zal minder jaloezie bij jou optreden en je zult je partner vrijer laten, wat een positieve invloed heeft op de relatie.

Hulp bij gelukkig worden met een relatie


Een goede relatie begint bij jezelf. Zorg dus goed voor jezelf en hou van je zelf (zonder arrogant te worden welteverstaan). Zijn er problemen in je relatie? Praat er dan over, je relatie zal er sterker van worden als je er echt voor wil gaan. Je levensgeluk creëer je zelf. Kan je wel wat hulp gebruiken bij gelukkig worden in je leven of in de liefde? Indien je echte serieuze relationele problemen hebt is professionele hulp het enige dat je kan helpen. Neem hiervoor contact op met bijvoorbeeld je huisarts.

Maar heb je behoefte aan wat extra kracht en tips om je relatie weer een push de juiste kant op te geven? Bestel dan mijn boek of dvd waarin je tips en advies over gelukkig worden in het leven en in de liefde vindt, die voor jou zo maar eens het verschil kunnen maken in je relatie. Ik ben Dating Dokter Al Phadoc, de Nederlandse expert op gebied van vrouwen verleiden & dating advies.

Geef je de voorkeur aan advies in eigen persoon van een echte verleidings professional? Schrijf je dan in voor mijn masterclass en laat je verrassen door mijn nuttige adviezen die zijn afgestemd op jou persoonlijke situatie. Begin vandaag met gelukkig worden!